YOSHLAR ORASIDA O‘ZINI BAHOLASHNI SHAKLLANTIRISHDA PSIXOLOGIK TRENINGLARNI SAMARALI QO‘LLASH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada yoshlar o‘rtasida o‘zini baholash jarayonini shakllantirishda psixologik treninglarning samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Psixologik treninglar yordamida yoshlarning o‘z-o‘zini anglash, ichki imkoniyatlarini aniqlash, ijobiy “Men” konsepsiyasini rivojlantirish va psixologik barqarorlikni mustahkamlash imkoniyatlari yoritiladi. Trening mashg‘ulotlari yoshlarning emotsional holati, ijtimoiy moslashuvi va shaxsiy faolligiga ta’siri ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan asoslanadi. Tadqiqot natijalari psixologik treninglarni yoshlar bilan ishlashda tizimli va maqsadli qo‘llashning o‘zini baholash darajasini oshirishda samarali vosita ekanligini ko‘rsatmoqda.