PSIXOLOGIK TAYYORGARLIKNING INKLYUZIV TA'LIMDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Inklyuziv ta'lim jarayonida psixologik tayyorgarlikning roli Psixologik tayyorgarlik inklyuziv ta'lim jarayonida muhim rol o'ynaydi va ushbu ilmiy maqolada tayyorgarlikning ta'lim ishtirokchilariga ta'siri yaxshi o'rganilgan. Maxsus ta'lim ehtiyojlariga ega bo'lgan talabalar, sog'lom tengdoshlar va ta'lim xodimlarining ijtimoiy moslashuv, empatiya, bag'rikenglik va muloqot madaniyatini rivojlantirish imkoniyatlari psixologik tayyorgarlik orqali yoritilgan. Bundan tashqari, inklyuziv muhit yaratish va psixologik to'siqlarni olib tashlashda tayyorgarlik seminarlarining ta'siri, shuningdek, ta'lim samaradorligi nazariy va amaliy jihatdan asoslangan. Natijalar inklyuziv ta'lim tizimida psixologik tayyorgarlikni metodik ravishda jalb qilish zarurligini ko'rsatadi.Inklyuziv ta’lim jarayonida psixologik treninglarning ahamiyati va ularning ta’lim ishtirokchilariga ko‘rsatadigan ijobiy ta’siri tahlil qilinadi.