EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA PSIXOLOGIK TRENINGLARNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada emotsional intellekt (EI) tushunchasining psixologik mazmuni, shaxs rivojlanishidagi o‘rni va emotsional intellektni shakllantirishda psixologik treninglarning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Maqola, emotsional intellektni rivojlantirishga qaratilgan trening texnologiyalari, interaktiv metodlar va amaliy mashqlar samaradorligini nazariy hamda amaliy jihatdan ko‘rib chiqadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, psixologik treninglar shaxsning o‘zini anglash, emotsiyalarni boshqarish va ijtimoiy moslashuv ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega.