NEFT MAHSULOTLARIGA DEPRESSOR QO‘SHIMCHALAR SINTEZI VA TADQIQI VA SINTEZI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada neft mahsulotlarining past haroratli xossalarini yaxshilashdaqo‘llaniladigan depressor qo‘shimchalarning ahamiyati, ularning sintezi yo‘nalishlarihamda fizik-kimyoviy xususiyatlarini tadqiq etish masalalari ko‘rib chiqilgan. Depressorqo‘shimchalar parafin uglevodorodlarning kristallanish jarayoniga ta’sir ko‘rsatib, yoqilg‘iva moylarning quyilish harorati hamda filtrlanuvchanligini yaxshilaydi. Tadqiqot natijalarineft mahsulotlarining ekspluatatsion xossalarini oshirishda depressor qo‘shimchalarningmuhimligini ko‘rsatadi.