TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA O‘QUV ISHLARI BO‘YICHA DIREKTOR O‘RINBOSARINING ROLI (Ustozlar uchun, 2026)
Bugungi globallashuv davrida har bir jamiyat taraqqiyotini belgilovchi asosiy omillardan biri sifatida sifatli va zamonaviy ta’lim tizimini yaratish, uni xalqaro talablar asosida takomillashtirish, eng ilg‘or xorijiy tajribani mahalliy sharoitga moslashtirish dolzarb masala hisoblanadi. Shu nuqtayi nazardan ta’lim muassasalarida o‘quv ishlari bo‘yicha direktor o‘rinbosari faoliyatining ahamiyati haddan ortiq yuqori. Chunki o‘quv ishlari bo‘yicha direktor o‘rinbosari bevosita ta’lim muassasasining asosiy harakat motorlaridan biri sifatida ta’lim sifatining oshishi, o‘quv jarayonining ilg‘or shakl va metodlar asosida tashkil qilinishi, hamda barcha jarayonlarning samaradorlik darajasiga javobgar shaxs hisoblanadi.