IQLIM O‘ZGARISHI SHAROITIDA YER OSTI SUV ZAXIRALARINING SHAKLLANISHI VA BARQARORLIGINI BAHOLASH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada iqlim o‘zgarishi sharoitida yer osti suv zaxiralarining shakllanish jarayonlari, ularning miqdoriy va sifat jihatdan o‘zgarishi hamda barqarorligini baholash masalalari yoritilgan. Atmosfera yog‘inlari, bug‘lanish jarayonlari va harorat o‘zgarishining yer osti suvlarining to‘yinishi va sathi rejimiga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, iqlim o‘zgarishi natijasida yuzaga kelayotgan gidrogeologik muammolar, suv resurslarini boshqarish va barqaror foydalanish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari yer osti suv resurslarini muhofaza qilish va ulardan samarali foydalanish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.