XX ASRDA O‘ZBEKISTONDAGI AN’ANAVIY ZARGARLIK BUYUMLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada, XX asrda O‘zbekiston hududida shakllangan an’anaviy zargarlik buyumlari xalqning tarixiy xotirasi va estetik tafakkuri bilan uzviy bog‘liq madaniy hodisa sifatida yoritiladi. Maqolada zargarlik buyumlarining marosimiy, ijtimoiy va ramziy ahamiyati hamda hududiy uslublarining o‘ziga xos jihatlari umumiy tahlil asosida ochib beriladi.