QADIMGI NODIR TANGALAR TARIXI (Ustozlar uchun, 2026)
Qadimgi nodir tangalar tarixi nafaqat iqtisodiy va siyosiy tizimlarni aks ettiradi, balki ularning madaniy va ijtimoiy kontekstini ham ochib beradi. Tadqiqotlar tangalar orqali mintaqalararo savdo, metall ishlov berish texnologiyasi va madaniy almashinuvni aniqlash imkonini beradi. Ushbu maqola qadimgi tangalarning tarixi va ularning jamiyatdagi o‘rni haqida ilmiy tahlilni taqdim etadi.