AMIR DAVRIDAGI CHINNI BUYUMLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Amirlar davrida chinni buyumlarning shakllanish tarixi, ularning madaniy, ijtimoiy va siyosiy ahamiyati keng tahlil qilingan. Maqolada chinni buyumlarning texnologik ishlab chiqarish jarayoni, bezaklari, ramziy ma’nolari hamda savdo va madaniy almashinuvdagi o‘rni ilmiy manbalar va arxeologik topilmalar asosida yoritilgan. Shuningdek, maqolada zamonaviy ilmiy metodlar yordamida chinni buyumlarni identifikatsiya qilish va ularning mintaqaviy xususiyatlarini aniqlash masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.