IQTISODIYOTNI RIVOJLANISHIDA EKOLOGIK MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH YO’LLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada iqtisodiyotni rivojlantirish jarayonida yuzaga kelayotgan ekologik muammolar, ularning kelib chiqish sabablari hamda jamiyat va tabiatga ko’rsatayotgan salbiy ta’siri tahlil qilingan. SHuningdek, sanoatlashuv, tabiiy resurslardan noto’g’ri foydalanish va atrof-muhit ifloslanishi oqibatlarini kamaytirishga qaratilgan zamonaviy ekologik siyosat, “yashil iqtisodiyot” tamoyillari, qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanish hamda barqaror rivojlanish strategiyalarining ahamiyati yoritilgan. Maqolada ekologik muammolarni bartaraf etish orqali iqtisodiy o’sishni ta’minlash imkoniyatlari asoslab berilgan.