IJOD MAKTABLARI O‘QUVCHILARIDA LINGVOMADANIY KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHGA DOIR MILLIY VA XORIJIY TAJRIBALAR TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tadqiqot ixtisoslashtirilgan (ijod) maktablar o‘quvchilarida lingvomadaniy kompetentlikni rivojlantirishning nazariy va metodik asoslarini tadqiq etishga bag‘ishlangan. Ishda lingvomadaniy yondashuvning pedagogik mohiyati ochib berilib, chet tilini o‘qitish jarayonida madaniy komponentlarni integratsiya qilishning ahamiyati asoslab berilgan. Milliy va xorijiy ta’lim tajribalari tahlili asosida ijod maktablari sharoitida lingvomadaniy kompetentlikni rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali metod va texnologiyalar aniqlangan. Tadqiqot davomida lingvomadaniy kompetentlikni shakllantirish mezonlari va ko‘rsatkichlari ishlab chiqilib, ularning amaliy samaradorligi tajriba-sinov ishlari orqali isbotlangan. Tadqiqot natijalari chet tilini o‘qitish metodikasini takomillashtirishda hamda ijod maktablari ta’lim amaliyotida foydalanish uchun tavsiya etiladi.