O‘QITUVCHI SHAXSIY MEHNATINI ILMIY ASOSDA TASHKIL ETISHDA XALQ MEROSI VA MEHNAT AN’ANALARINING O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘qituvchi shaxsiy mehnatini ilmiy asosda tashkil etish masalalari xalq merosi va milliy mehnat an’analari bilan uzviy bog‘liq holda yoritilgan. Maqolada xalq pedagogikasi, qadriyatlar, urf-odatlar, an’anaviy tarbiya shakllari hamda zamonaviy pedagogik yondashuvlar uyg‘unligi tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘qituvchining kasbiy faoliyatida mehnatsevarlik, mas’uliyat, intizom va ma’naviy yetuklikni shakllantirishda milliy merosning ahamiyati asoslab beriladi.