IJTIMOIY TA’MINOT TIZIMI: XALQARO HUQUQIY NORMALAR TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tadqiqot ijtimoiy ta’minot tizimini xalqaro huquqiy normalar nuqtai nazaridan o‘rganadi. Tadqiqot turli davlatlarda ijtimoiy ta’minot me’yorlarining rivojlanishi, amalga oshirilishi va samaradorligini tahlil qiladi, shuningdek, xalqaro konvensiyalar va shartnomalarning rolini yoritadi. Ishda xalqaro normativlar milliy ijtimoiy ta’minot siyosatiga qanday ta’sir ko‘rsatishi, aholining tibbiy xizmatlar, pensiya, ishsizlik nafaqasi va ijtimoiy yordam huquqlarini himoya qilishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot shuningdek, milliy ijtimoiy ta’minot tizimlarining Xalqaro Mehnat Tashkiloti (ILO) va Birlashgan Millatlar Tashkiloti (BMT) tomonidan belgilangan global standartlarga mosligini baholaydi. Taqqoslash va tahliliy yondashuv orqali ish ijtimoiy ta’minot tizimini tartibga soluvchi huquqiy asosni tushunishga hissa qo‘shadi hamda milliy qonunchilikni xalqaro majburiyatlarga muvofiqlashtirish bo‘yicha tavsiyalar beradi.