BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA SOTSIOMADANIY XISLATLARNI SHAKLLANTIRISHNING METODOLOGIK ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda sotsiomadaniy xislatlarni shakllantirish jarayonining nazariy-metodologik asoslari, uning mazmuni va pedagogik ahamiyati yoritilgan. Sotsiomadaniy kompetensiyaning o‘qituvchilik kasbidagi funksional o‘rni, tarkibiy elementlari hamda talabalarda mazkur sifatlarni rivojlantirishning ilmiy asoslangan jarayonlar tahlil qilingan.