HUDUDIY TA’LIM TIZIMINING SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA TASHKILIY-IQTISODIY YONDASHUVLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Mamlakatdagi hududiy ta’lim tizimining zamonaviy talablar asosida tashkil etilishi va uning samaradorligini oshirish bugungi kundagi eng dolzarb masalalardan biri sifatida namoyon bo’lmoqda. Ta’lim sohasidagi islohotlar, yangi imkoniyatlar va yondashuvlar, hududiy farqlarni bartaraf etishda, milliy taraqqiyotga yetaklovchi asosiy omil sifatida xizmat qilishi tabiiy. Bu borada tashkiliy-iqtisodiy yondashuvlarning asosiy vazifasi resurslardan samarali foydalanishni, ta’lim sifatini oshirishni, malakali kadrlarni yetishtirishni va hududiy iqtisodiy, ijtimoiy muvozanatni ta’minlashdir.