TAYYORLOV GURUHIDA UZLUKSIZ TA’LIMNI TA’MINLASH MAQSADIDA OTA-ONALAR BILAN SAMARALI HAMKORLIK VA PEDAGOGIK KONSULTATSIYALAR TIZIMINI YO‘LGA QO‘YISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola tayyorlov guruhida uzluksiz ta’limni ta’minlash maqsadida ota-onalar bilan samarali hamkorlik va pedagogik konsultatsiyalar tizimini tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ota-onalar bilan pedagogik muloqotning samaradorligi, bolalarning rivojlanish jarayoniga ota-onalarni jalb qilish metodlari va muntazam konsultatsiyalar orqali uzluksiz ta’limni ta’minlashning samarali usullari tahlil qilinadi. Maqolada tarbiyachining strategik yondashuvi, individual yondashuv va interaktiv metodlardan foydalanish orqali tayyorlov guruhidagi ta’lim jarayonida ota-onalar bilan samarali hamkorlikni yo‘lga qo‘yish usullari yoritilgan.Maqola natijalari shuni ko‘rsatadiki, ota-onalar bilan tizimli muloqot va pedagogik maslahatlar bolalarning bilim, ko‘nikma va ijtimoiy-emotsional rivojlanishini samarali oshirishga xizmat qiladi hamda ta’lim jarayonining uzluksizligini ta’minlaydi.