RAQAMLI SAVODXONLIKNI OSHIRISHDA ARDUINO PLATFORMASINING O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada raqamli savodxonlik tushunchasi va uning zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati yoritilgan. Arduino platformasining paydo bo‘lishi, rivojlanishi va pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Arduino asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonining raqamli savodxonlikni oshirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan.