JAHON İQTİSODİYOTİDA O'ZBEKİSTONNİNG TUTGAN O'RNİ. 2020-2024 YİLLAR ORALİG`İDA TAHLİLİ (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezisda O‘zbekistonning 2020–2024-yillar davomida tashqi savdo aylanmasining o‘sish sabablari, rivojlanayotgan sohalar va ularning mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri tahlil qilinadi. O‘zbekistonning iqtisodiy islohotlari, tashqi savdo siyosatini liberallashtirish, yangi savdo hamkorlari bilan aloqalar o‘rnatish va sanoatni modernizatsiya qilish orqali tashqi savdo aylanmasida sezilarli o‘sish kuzatildi. Tezisda, shuningdek, O‘zbekistonning eksport tarkibidagi o‘zgarishlar, yangi sanoat tarmoqlarining rivojlanishi va transport infratuzilmasining yaxshilanishi muhokama qilinadi. O‘zbekistonning tashqi savdo siyosatining rivojlanishi va yangi tarmoqlarga e’tibor qaratilishi, uning xalqaro bozorga kirishini osonlashtirib, iqtisodiy o‘sishning barqarorligini ta’minladi.