OMMAVIY SPORT TADBIRLARINING YOSHLAR ORASIDA SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqola ommaviy sport tadbirlarining yoshlar salomatligi va ularning sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi o‘rni hamda samaradorligini ilmiy asosda o‘rganishga bag‘ishlanadi. Maqolada jismoniy tarbiya va ommaviy sportni sog‘lomlashtirish mashg‘ulotlarida yuklamalarni me’yorlashtirishning ilmiy-metodik asoslari, shuningdek xalqaro sport federatsiyalarining tadqiqot ustuvorliklari tahllil qilinadi.