SHARQ MUTAFAKKIRLARINING OTA-ONA VA FARZANDLAR O’ZARO MUNOSABATLARIGA OID QARASHLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada sharq mutafakkirlarining ota-ona va farzandlar o‘rtasidagi munosabatlarga oid qarashlari tahlil qilinadi. Maqola oilaviy qadriyatlar, tarbiya, hurmat va mehr-muhabbat masalalariga alohida e’tibor qaratadi. Sharq falsafasi va pedagogik an’analarda ota-ona va farzandlarning o‘zaro munosabatlari shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishning ajralmas qismi sifatida ko‘riladi.Tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, sharq mutafakkirlari farzandlarning ota-onaga hurmati, ota-onaning tarbiyaviy roli, mehr-muhabbat va g‘amxo‘rlikni oilaviy munosabatlarning markazida deb bilgan. Ushbu qarashlar pedagogik va psixologik jihatdan farzandlarning shaxsiyati, axloqiy qadriyatlari, ijtimoiy mas’uliyati va ruhiy barqarorligini shakllantirishga xizmat qiladi.