MILLIY TARBIYADA OTA-ONA VA FARZANDLAR MUNOSABATLARINING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada milliy tarbiyada ota-ona va farzandlar o‘rtasidagi munosabatlarning pedagogik va psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqolada ota-ona tarbiyasi, oilaviy qadriyatlar, hurmat, mehr-muhabbat, mas’uliyat va farzandlarning psixologik rivojlanishi masalalari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, milliy qadriyatlar asosida shakllantirilgan oilalarda bolalar nafaqat axloqiy jihatdan, balki psixologik va ijtimoiy barqarorlik jihatidan ham rivojlanadi.Maqolada milliy tarbiyaning pedagogik tamoyillari, ota-ona va farzandlar o‘rtasidagi hurmat va mehr-muhabbat, tarbiya va ijtimoiy mas’uliyat bilan bog‘liq psixologik jihatlar tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik va psixologik tadqiqotlar bilan solishtirish orqali milliy qadriyatlarning farzandlar tarbiyasidagi amaliy ahamiyati ko‘rsatildi.