YOSHLARNI INFORMAТSION TAHDIDLARDAN HIMOYALASHDA MA’NAVIYATIMIZNING O‘RNI XUSUSIDA (Ustozlar uchun, 2025)
Hozirgi globallashuv sharoitida ijtimoiy-siyosiy va iqtisodiy munosabatlarning shiddat bilan rivojlanishi, kommunikatsiya va axborot texnologiyalarining taraqqiyoti g‘oyaviy ta‘sir o‘tkazish imkoniyatlarining kengayishi hamda ushbu sohadagi uslub va vositalarning takomillashuviga sabab bo‘lmoqda. Ta’kidlash o‘rinliki, mafkuradan kurash vositasi sifatida foydalanish umumbashariy ko‘rinish oldi. Turli geosiyosiy kuch markazlari o‘zlarining geostrategik maqsadlari yo‘lida “nishon” sifatida tanlagan mamlakatni qaram qilib olish uchun avvalo mazkur xalqni qadriyatlari, tarixi va ma‘naviyatidan judo qilishga urinmoqdalar [1:6].