CHET DAVLATLARNING HARBIY XIZMATIGA YOLLANISH JINOYATIGA QARSHI KURASHISHNING HUQUQIY VA KRIMINOLOGIK JIHATLARI. (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining Jinoyat kodeksidagi 154, 154¹ va 155-moddalari asosida chet davlatlarning harbiy xizmatiga yollanish jinoyati va unga qarshi kurashishning huquqiy hamda kriminologik jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, xalqaro huquq normalari, jinoyatning ijtimoiy xavfliligi, milliy xavfsizlikka tahdidi hamda uning oldini olish bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan.