OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING YOSHLAR ONGIGA TAʼSIRI HAMDA PSIXOLOGIK MUAMMO VA YECHIMLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Bugungi kunda jamiyatda aynan axborotni olish, unga yo‘l topish sohasida  tabaqalashuv sodir bo‘lmoqda. Natijada yoshlar o‘zining harakatchanligi va yangilikka  intiluvchanligi, bo‘sh vaqtlarini mazmunli o‘tkazish uchun yuqori darajada kommunikativ faollik ko‘rsatilib, boshqa guruhlarda esa, nisbatan passivlik kuzatilmoqda. Buning  oqibatida birinchi guruhda tobora faollashayotgan agressiv siyosiy ta’sirga berilib ketish  xavfi vujudga keladi, ikkinchi guruhning pozitiv mazmunga ega axborotlar ta’siridan  tashqarida qolishiga olib keladi.