INGLIZ TILIDAGI HUMOR VA IRONIYANI TARJIMADA IFODALASHNING USULLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ingliz tilidagi humor (hazil) va ironiya unsurlarini boshqa tillarga, xususan o‘zbek tiliga tarjima qilish jarayonidagi lingvistik va madaniy muammolarni ilmiy tahlil qiladi. Humor va ironiyaning semantik, pragmatik, madaniy qatlamlari, ularni tarjimada ekvivalent ifodalashning asosiy yondashuvlari, tarjimon duch keladigan qiyinchiliklar hamda samarali strategiyalar yoritiladi. Tadqiqot hazilning turli shakllari, so‘z o‘yini, kinoya, piching, situatsion komediya kabi janrlar misolida ilmiy izohlaydi.