TEXNIK MATNLARNI TARJIMA QILISHDA TERMINOLOGIK MOSLIK MUAMMOLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqoladagi texnikalarni tarjima qilish jarayonida yordam beradigan terminologik moslik muammolari, ularning texnik vositalarini ilmiy yordam va yordam berishning yo'llarini texnik vositalar yordamida tahlil qilish. Texnikadalarning aniq, ishchi va xalqaro standartlarga mos holda qo'llanishi ilmiy-ma'lumotlarning to'g'ridan-to'g'ri yetkazib berish, ishlab chiqarish texnik va texnologik jarayonlarning sifatini ta'minlashda muhim kasb. Maqolada terminlarning, terminlarni o'zgartirish usullarini texnik yordam, mosologik moslikni ta'minlashda zamonaviy texnologiyalarning roli yoritilgan.