VITAMINLARNING INSON SALOMATLIGIGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2025)
AnnotatsiyaUshbu maqolada vitaminlarning inson salomatligidagi o‘rni, ularning biologik funksiyalari hamda yetishmovchiligi va ortiqcha iste’molining oqibatlari ilmiy asosda tahlil qilingan. Vitaminlarning organizmdagi almashinuv jarayonlaridagi ahamiyati, immunitet tizimini mustahkamlashdagi roli hamda asab tizimi va yurak-qon tomir faoliyatiga ta’siri keng yoritilgan. Shuningdek, vitamin yetishmovchiligi oqibatida yuzaga keladigan kasalliklar, ularning profilaktikasi hamda sog‘lom ovqatlanish orqali oldini olish choralari ko‘rib chiqilgan. Maqolada xalqaro ilmiy adabiyotlar hamda O‘zbekiston sharoitidagi amaliy tajribalar asosida xulosalar berilgan.