O‘ZBEK XALQI AXLOQIY TAFAKKUR EVOLYUTSIYASIDA OILA KONSEPTI RIVOJLANISHINING FALSAFIY TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O'zbek xalqi axloqiy tafakkurining rivojlanish jarayonida oila konseptining transformatsiyasi falsafiy va ijtimoiy‑ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. 1980–2025 yillar oralig‘ida nashr etilgan ilmiy va ommaviy manbalar, hududiy tadqiqotlar va demografik statistikalar asosida oila instituti, qadriyatlar, va tarbiyaviy mexanizmlaridagi o‘zgarishlar koʻrib chiqiladi