BARQAROR RIVOJLANISH VA IQLIM MUHOFAZASI: BIOGAZ TEXNOLOGIYALARINING IMKONIYATLARI. (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada iqlim o‘zgarishi bilan bog‘liq eng dolzarb muammolar, xususan uning iqtisodiy, ekologik va ijtimoiy sohalardagi salbiy oqibatlari hamda ularni yumshatish yo‘llari tahlil qilinadi. Biogaz texnologiyalari iqlim o‘zgarishiga qarshi kurashda muhim vositalardan biri hisoblanadi. Xususan, ular issiqxona gazlari chiqindilarini kamaytirishda sezilarli ahamiyat kasb etadi. Iqlim inqirozi tobora chuqurlashib borayotgan hozirgi davrda qayta tiklanuvchi energiya manbalariga o‘tish zarurati ortib bormoqda. Bu jarayonda biogaz texnologiyalari ekologik va iqtisodiy jihatdan maqbul yechim sifatida ko‘rilmoqda. Maqolada, shuningdek, O‘zbekistonda biogaz ishlab chiqarish salohiyati, mavjud resurslardan samarali foydalanish imkoniyatlari, duch kelinayotgan muammolar hamda sohaning rivojlanish istiqbollari batafsil yoritiladi.