MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA DIALOGIK VA MONOLOGIK NUTQNI RIVOJLANTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Maktabgacha ta`lim tashkilotidagi bola nutqning grammatik to`g`riligini o`stirishda dialogni rivojlantirish nafaqat shunchaki nutqning muayyan kompozitsion shaklini o`zlashtirish, balki bolaning ijtimoiy va shaxs jihatdan shakllanishining muhim tarkibiy qismi hisoblanadi. Dialogik dialog nafaqat aloqa (intellektual mazmun) va o`z manfaatlariga yo`nalishni, balki sherikning nuqtayi nazarini, uning qiziqishlari, istaklari, kayfiyatini hisobga olishni ham ko`zda tutadi. Bolalar bunday tajribani kooperativ tusdagi faoliyat (birgalikda yasash, chizish, jamoa o`yinlarini o`ynash) natijasida to`playdilar.