JIZZAX HAQIQATI GAZETASIDAGI MAQOLALARNI INGLIZ TILIGA TARJIMA QILISH MUAMMO VA YECHIMLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada “Jizzax haqiqati” gazetasida chop etiladigan maqolalarni ingliz tiliga tarjima qilish jarayonida yuzaga keladigan asosiy lingvistik, uslubiy va madaniy muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqotda gazeta matnlarining o‘ziga xos xususiyatlari, milliy-madaniy birliklar va terminlarning tarjimada ifodalanishi masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, mazkur muammolarni bartaraf etish yo‘llari sifatida funksional yondashuv, mazmuniy ekvivalentlik va kontekstual tahlilning ahamiyati asoslab beriladi. Maqola natijalari hududiy ommaviy axborot vositalari matnlarini ingliz tiliga tarjima qilish amaliyotini takomillashtirishga xizmat qiladi.