SO'Z BOYLIGINI OSHIRISH UCHUN FLESHKARTALAR, O'YIN TEXNIKALARI VA SO'Z DAFTARLARIDAN FOYDALANISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Zamonaviy ta'lim tizimida o'quvchilarning so'z boyligini oshirish muammosi dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. So'z boyligi til kompetensiyasining asosiy ko'rsatkichlaridan biri bo'lib, nafaqat ona tilida, balki chet tillarini o'rganishda ham muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada o'quvchilarning leksik ko'nikmalarini rivojlantirishda fleshkartalar, o'yin texnikalari va so'z daftarlaridan samarali foydalanish usullari ko'rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatadiki, ushbu uslublarning kompleks qo'llanilishi o'quvchilarning faol va passiv lug'at hajmini sezilarli darajada oshiradi, so'zlarni eslab qolish samaradorligini oshiradi hamda tilni qo'llash ko'nikmalarini mustahkamlaydi. Maqolada pedagogik tajriba asosida ishlab chiqilgan amaliy tavsiyalar va metodlar taqdim etilgan.