JAHON MAMLAKATLARIDA QIYOSIY PEDAGOGIKA JAMIYATLARI: FAOLIYATI, VAZIFALARI VA TA’LIM TARAQQIYOTIDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada qiyosiy pedagogika fanining shakllanishi va rivojlanishi, shuningdek, jahon mamlakatlarida faoliyat yuritayotgan qiyosiy pedagogika jamiyatlarining asosiy vazifalari va faoliyat yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida Yevropa, Amerika va Osiyo mamlakatlarida tashkil etilgan milliy hamda xalqaro qiyosiy pedagogika jamiyatlarining ta’lim tizimlarini takomillashtirishdagi o‘rni yoritib berilgan. Qiyosiy pedagogika jamiyatlarining ta’lim siyosatini shakllantirish, xalqaro tajriba almashinuvini yo‘lga qo‘yish, pedagogik innovatsiyalarni joriy etish va ta’lim sifatini oshirishdagi ahamiyati ilmiy asosda ochib berilgan.