O‘ZBEKISTONDAGI DINIY TASHKILOTLARGA BORISHNING HUQUQIY, IJTIMOIY VA MA’NAVIY ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida diniy tashkilotlar faoliyatining huquqiy asoslari, fuqarolarning e’tiqod erkinligiga doir konstitutsiyaviy kafolatlar hamda aholining diniy tashkilotlarga borishi bilan bog‘liq ijtimoiy-huquqiy jarayonlar ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda mamlakatda amal qiluvchi diniy muassasalar turlari, ularning ro‘yxatdan o‘tish mexanizmi, diniy marosimlarda ishtirok etish madaniyati va jamiyatning ma’naviy rivojiga ta’siri o‘rganiladi.