TA’LIM JARAYONIDA SHAXSNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIKA AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida shaxs rivojlanishining pedagogik ahamiyati, uning nazariy-metodologik asoslari, psixologik hamda sotsiopedagogik omillar, shaxsni rivojlantirishga xizmat qiluvchi ta’limiy mexanizmlar chuqur tahlil qilingan. Ta’limning inson kapitali sifatida shaxsning intellektual, ijtimoiy, ma’naviy va kasbiy rivojlanishidagi o‘rni, zamonaviy pedagogikaning kompetensiyaviy, shaxsga yo‘naltirilgan va innovatsion yondashuvlari orqali asoslab beriladi. O‘zbekiston ta’lim tizimidagi islohotlar misolida shaxs rivoji bilan bog‘liq amaliy natijalar va istiqbollarga ilmiy asoslangan tahlillar keltiriladi.