BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHI SHAXSI VA SHAXS RIVOJLANISHI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ishda boshlang‘ich sinf o‘quvchisining shaxs sifatida shakllanishi va rivojlanish jarayoni pedagogik hamda psixologik jihatdan yoritilgan. Unda shaxs tushunchasi, shaxs rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar — irsiyat, muhit, ta’lim va tarbiyaning o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, boshlang‘ich ta’lim davrida o‘quvchilarning bilish jarayonlari, ijtimoiy faolligi, axloqiy-irodaviy sifatlari va individual xususiyatlarining rivojlanishi masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Ishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar va ta’lim-tarbiya jarayonini samarali tashkil etish yo‘llari ko‘rsatib berilgan.