SPORTCHILARNING JISMONIY IMKONIYATLARINI OSHIRISHDA PSIXOLOGIK RIVOJLANTIRISHNING AFZALLIKLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezis sportchilarning jismoniy imkoniyatlarini oshirish jarayonida psixologik rivojlantirishning ilmiy-nazariy va amaliy ahamiyatini kompleks tarzda yoritishga bag‘ishlangan. Zamonaviy sport faoliyati yuqori darajadagi jismoniy yuklama bilan bir qatorda, murakkab psixologik jarayonlar bilan ham tavsiflanadi. Sportchining psixologik tayyorgarligi uning jismoniy salohiyatini to‘liq namoyon etishda hal qiluvchi omil ekanligi ilmiy manbalar asosida asoslab berilgan.