YETKAZIB BERISH LOGISTIK ZANJIRINI BOSHQARISH TIZIMI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada yetkazib berish logistik zanjirini boshqarish tizimining mazmuni, ahamiyati va korxona faoliyatidagi o‘rni tahlil qilingan. Logistik zanjirni samarali boshqarish orqali moddiy, moliyaviy va axborot oqimlarini optimallashtirish, yetkazib berish xarajatlarini kamaytirish hamda mahsulotni iste’molchiga o‘z vaqtida yetkazib berishni ta’minlash masalalari yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy axborot texnologiyalariga asoslangan logistik boshqaruv tizimlarining afzalliklari va ularni joriy etish orqali korxonalarda raqobatbardoshlikni oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari yetkazib berish jarayonlarini takomillashtirish va logistik faoliyat samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.