RASMIY HUJJATLARNI TARJIMA QILISHDAGI MUOMMO VA YECHIMLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada  rasmiy hujjatlarni ingliz tilidan o’zbek tiliga tarjima qilishdagi qiyinchiliklar va ularga yechim berib o’tiladi, rasmiy hujjatlar tarjimasining muhimligi, terminlar mosligi, madaniyatlar o’rtasidagi farqlar aniq ko’rsatib beriladi. Qisqa qilib aytganda, rasmiy hujjatlar tarjimasi shunchaki so’zma-so’z tarjima emas, balki matndagi aniqlik, izchillik va terminlar mosligini saqlash kerak bo’lgan murakkab jarayon hisoblanadi. Bu esa albatta tarjimondan katta mas’uliyat talab qiladi.