FUNKSIONAL QIYMATINI YO‘QOTGAN DENTAL IMPLANTATLARNI OLIB TASHLASHNING JARROHLIK USULINI OPTIMALLASHTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Tish qatorlari butunligini tiklash usuli sifatida dental implantatsiya o‘zining yuqori samaradorligini isbotladi. Implantiatlarning 5–10 yillik faoliyatidan keyingi yashab qolish va o‘zlashish ko‘rsatkichlari yuqori bo‘lishiga qaramay, so‘nggi yillarda asoratlar soni ortib bormoqda. Mutaxassislarning baholashicha, dunyo bo‘ylab har yili 2 millionga yaqin implantat o‘rnatiladi va har yili 200–250 ming tasi olib tashlanadi.Tadqiqotning maqsadi — funksional qiymatini yo‘qotgan dental implantatlarni olib tashlashning jarrohlik usulini optimallashtirish.