PARODONTITNI MAJMUAVIY DAVOLASHDA VECTOR TIZIMI VA FOTODINAMIK TERAPIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Parodont kasalliklari barcha yoshdagi insonlar orasida keng tarqalgan muammodir. Statistika shuni ko'rsatadiki, ushbu kasallik kattalar orasida 64% dan 98% gacha, bolalarda esa 30% dan 80% gacha holatlarda tashxis qilinadi. Davolanmagan parodontit tishlarning to'kilishiga, umumiy salomatlikning yomonlashishiga va pirovardida bemorlarning hayot sifatining pasayishiga olib keladi. Parodontal infeksiyalarning keng tarqalishi, ularning organizmning umumiy holatiga salbiy ta'siri va sezilarli tish yo'qotishlari ushbu muammoning tibbiy va ijtimoiy-iqtisodiy jihatdan dolzarbligini ko'rsatadi. Parodontning yallig'lanish va yallig'lanish-destruktiv kasalliklarini davolashning samarali usullarini ishlab chiqish zamonaviy stomatologiyaning ustuvor yo'nalishi bo'lib qolmoqda.