DARSLIK ASOSIDA BILIM SHAKLLANISHINING PEDOGOGIK MONITORING MODELI TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ishda darslik asosida bilim shakllanishining pedagogik monitoring modeli tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini baholashda monitoringning o‘rni, darslik mazmunining ta’lim samaradorligiga ta’siri hamda nazorat mexanizmlarining pedagogik ahamiyati yoritilgan. Monitoring modeli ta’lim jarayonini takomillashtirish, natijadorlikni oshirish va o‘quv faoliyatini tizimli baholashga xizmat qilishi asoslab berilgan.