TEXNOLOGIYA DARSLARIDA KASB VA HUNAR MAVZUSIGA NAZARIY YONDASHUV (Ustozlar uchun, 2026)
Bugungi kunda ta’lim ta’lim tizimi o’quvchini faqat nazariy bilim bilan emas,  balki amaliy ko’nikma, texnik tafakkur va mustaqil ishlash madaniyati bilan  qurollantirishni talab etadi. Raqamli iqtisodiyot, sanoatning modernizatsiya va kasblarning tezkor yangilanishi sharoitida o’quvchilarning qo’l mehnati orqali amaliy tajriba orttirishi -  ularning kelajakdagikasbiy shakllanishida hal qiluvchi omilga aylanmoqda. Shu jihatdan Texnologiya fani ta’lim jarayonining eng amaliy, eng ko’p kompetensiya shakllantiruvchi va o’quvchini real hayotga tayyorlovchi fanlardan biri hisoblanadi. Texnologiya fani mazmuni orqali o’quvchi turli materiallar bilan ishlashni, xavfsizlik qoidalariga rioya qilishni, oddiydan murakkabgacha bo’lgan texnik jarayonlarni anglashni hamda ularni amalda qo’llashni o’rganadi.