KO'Z MIKROXIRURGIYASIDA OPERATSIYADAN KEYINGI ASORATLAR. (Ustozlar uchun, 2026)
Ko‘z mikroxirurgiyasi oftalmologiyaning eng yuqori texnologik va puxta o‘rganilgan bo‘limlaridan biridir. Bugungi kunda zamonaviy texnika va jihozlar yordamida mikroskopik tuzilmalarning to‘g‘ri va aniq muolajalari amalga oshirilmoqda, bu esa ko‘rish muammolari va ko‘zning murakkab kasalliklarini samarali bartaraf etishni ta’minlaydi. Ko‘z mikroxirurgiyasi doirasida katarakta, glaukoma, retina ajralishi, kornea transplantatsiyasi, shuningdek turli xil yoshga oid va tug‘ma nuqsonlarni tuzatish kiradi. Ushbu jarayonlardagi muvaffaqiyat darajasi yillar davomida muntazam ortib bormoqda va ko‘plab hollarda ko‘rish imkoniyatini qayta tiklash, bemor hayot sifatini tubdan yaxshilash mumkin bo‘lmoqda.