KERATOPLASTIKA TAMOYILLARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Keratoplastika – bu ko‘zning shaffof qismini, ya’ni korneani jarrohlik yo‘li bilan almashtirish amaliyoti hisoblanadi. Bu amaliyot ko‘z jarrohligida eng muhim va nozik operatsiyalardan biri bo‘lib, asosan, korneaning turli sababli shikastlanishi, qorayib shaffofligini yo‘qotishi, chuqur rivojlangan kasalliklar natijasida bemorning ko‘rish qobiliyati pasaygan hollarda amalga oshiriladi. Keratoplastika zamonaviy oftalmologiyaning yuqori texnologiyali va ilg‘or tarmoqlaridan biri sifatida har yili dunyo bo‘ylab minglab insonlarning ko‘rish qobiliyatini tiklashga xizmat qilmoqda. Bu amaliyotni muvaffaqiyatli bajarish uchun aniq tamoyillarga tayangan holda harakat qilish, yuqori darajadagi tibbiy, biologik va texnologik bilimlarni tadbiq etish talab qilinadi.