BOLALARDA BRONXIOLIT KASALLIGINING ZAMONAVIY DIAGNOSTIKASI VA DAVOLASH USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Bronxiolit — bolalarda, asosan 2 yoshgacha, yuqori va pastki nafas yo‘llarini zararlovchi virusli kasallik bo‘lib, bronxiolalarning yallig‘lanishi bilan kechadi. Ushbu maqolada bronxiolitning etiopatogenezi, klinik ko‘rinishlari, zamonaviy diagnostikasi va davolash usullari tahlil qilinadi. Epidemiologik, patofiziologik va klinik jihatlar asosida xavf omillari, kasallikning og‘irligi va differensial diagnostika mezonlari bayon etilgan. Davolash strategiyalari xalqaro va mahalliy tavsiyalar asosida ko‘rib chiqilgan, simptomatik va qo‘llab-quvvatlovchi terapiya, og‘ir holatlarda intensiv davolash usullari va profilaktika choralariga e’tibor qaratilgan.