STRESS VA ICHKI KASALLIKLAR O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada stressning organizmga ta’sir mexanizmlari hamda uning ichki kasalliklar rivojlanishidagi o‘rni tahlil qilingan. Stress ta’sirida yurak-qon tomir, oshqozon-ichak, endokrin tizim hamda immunitet faoliyatida yuzaga keladigan o‘zgarishlar ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, stress bilan bog‘liq psixosomatik kasalliklar, ularning klinik belgilari hamda profilaktik chora-tadbirlari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola tibbiyot yo‘nalishidagi talabalar va amaliyotchi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.