TARJIMADA EKVIVALENTLIK MASALALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada tarjima jarayonida ekvivalentlikning lingvistik, pragmatik, madaniy va funksional xususiyatlari chuqur tahlil qilinadi. Tarjimaning mohiyatida aynan mazmunning iloji boricha mosligini ta’minlash yotadi. Muallif tomonidan amaliy tarjimada ekvivalentlikka erishishning qiyinchiliklari va ularni bartaraf etishning takliflari ham berilgan.