ELEKTRON TA’LIM TIZIMLARIDA RESURSLARNI BOSHQARISH, OPTIMALLASHTIRISH VA ULARNI INTERAKTIV PLATFORMALAR ORQALI O‘QUVCHILARGA YETKAZISH METODIKASI VA AMALIY TAVSIYALARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada elektron ta’lim tizimlarida resurslarni boshqarish, ularni optimallashtirish va interaktiv platformalar orqali o‘quvchilarga yetkazishning metodikasi va amaliy tavsiyalari yoritilgan.Tadqiqotda elektron ta’lim resurslarining samarali boshqarilishi ta’lim jarayonining sifatini oshirish, o‘quvchilarning mustaqil va faol bilim olishini rag‘batlantirish hamda o‘qituvchilar faoliyatini tizimli qo‘llab-quvvatlash imkonini yaratishi ko‘rsatib o‘tilgan.Maqolada resurslarni markazlashtirilgan boshqaruv tizimida tashkil etish, foydalanuvchi ehtiyojlariga moslashtirish va monitoring orqali optimallashtirish metodlari tahlil qilingan. Shuningdek, interaktiv platformalar yordamida o‘quvchilarga dars materiallarini yetkazish, ularni modul va integratsiyalashgan tizimlar orqali jonlantirish tavsiyalari berilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, elektron ta’lim tizimlarini samarali boshqarish ta’lim jarayonining interaktivligini oshirish va innovatsion ta’lim strategiyasini amalga oshirishga xizmat qiladi.