ONA TILI DARSLARIDA INTERFAOL DASTURIY VOSITALAR VA MULTIMEDIA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ona tili ta’limi jarayonida axborot texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari tadqiq etiladi. Maqolada multimedia vositalari (audio, video, grafika) va interfaol dasturlar (LearningApps, Wordwall, Quizizz va b.) yordamida ona tili darslarini tashkil etishning afzalliklari yoritilgan. Shuningdek, dars jarayonida o‘quvchilarning kognitiv faolligini oshirish, nazariy qoidalarni amaliyotga tatbiq etishda raqamli resurslarning o‘rni va ularning metodik samaradorligi asoslab berilgan.